tisdag 17 mars 2009

Äventyret närmar sig sitt slut

Idag checkar en av styrelsemedlemmarna i MA Gantry Scenic Tours ut från Christchurch flygplats. I skrivande stund sitter Jenny förmodlingen och hänger på Aucklands flygplats med en stor kaffe och något chokladigt. Hon är på väg hem till Sverige.


Här på 22 Aorangi Rd sitter jag och slappar. Äventyret här på NZ börjar närma sig sitt slut. Ni kanske undrar när vi ska komma hem? Jag var och betalade flygbiljetten igår. Vi kommer till Sverige vid 22-tiden den 27e april, alltså om en mycket snar framtid. Vi har ett par födelsedagsbarn att fira. Min moster Annika fyller 50 år i slutet av april och Björns kompis Mange fyller 30 i början av maj.

Vi bokade biljetten på samma resebyrå som vi bokat alla andra semesterresor. När vi kom in så hälsades vi med "Hej Björn, hur är läget? Vart ska ni åka nu?" De tycker nog att det är trist att vi åker hem då vi måste vara en av deras bästa kunder.

Innan vi åker ska vi dock försöka hinna med lite bus:
Den 29e mars ska vi springa ett kortlopp på 1,2 mil. Det heter City2surf och är väldigt populärt. Semesterölmagen hänger fortfarande över byxlinningen men vi ska nog åtminstone ta oss igenom.
Den 3e-5e april åker vi på grusbus med Björns jobbarkompis Keith. Vi har hyrt offroadmotorcyklar (vår Blackbird får stanna hemma i garaget) så det blir en blandhelg med både asfalt och spåriga grusvägar. Keith har planerat hela rutten så blir det nog väldigt skoj.

Helgen därefter ska Björn åka iväg på flygshow i Blenheim. De är några jobbarkompisar som ska flyga upp till Blenheim i något gammalt plan.

I övrigt blir det nog några extra hejdåöl, städning och försäljning av diverse motorcyklar och andra pryttlar som vi samlat på oss under dessa två år.

Så, börja förbereda smaskiga maträtter och kanelbullsbak för snart kommer vi och invaderar era hem. På äkta kiwimanér ska vi traska runt med skorna på, prata vind och säga "sweet as". En knäckemacka med kaviar och korv med stuvade makaroner skulle sitta riktigt fint!

Det första kortet är taget för nästan två år sedan. Vi hade just flyttat in i vårt kalla hus. Det andra kortet är taget under vår Australiensemester. Jag vet inte vilken bild ni har av oss i huvudet. Vi har nog fått en extra rynka eller två och tappat några överflödiga kilon under åren men jag tror att ni kommer att känna igen oss.
Vi ses snart!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena. Jaha ja, allting har en ände. Nu är det snart slut för er med denna upplevelse. Åter till verkligheten som man brukar säga. Men ni har ju haft 2(nästan) makalösa år därnere. Det är få förunnat att få vara med om något dyligt. Hoppas nu att resten av tiden går bra och så är ni hjärtligt välkomna hem till Gamla Svedala.
Många hälsningar.
Björn & Britt & Max

Anonym sa...

Hej Ungar
Tack vare er har vi flugit till
andra sidan.Härligt att ni nu kommer hem till våren och sommaren i Sverige.
Ja han på resebyrån tappar en storkund men han fick ju boka
den längsta till er iaf.
Ha så kul så ses vi den 27:e April.
Många kramar
Mamma o L-O

Anonym sa...

Halloj!

Ja, det har varit verkligen skoj att följa alla era äventyr på bloggen, men det bästa var så klart att åka ned och hälsa på. Det hade knappast gjorts om inte ni så lägligt passade på att bosätta er därnere. Tackar för det! :)

Skoj med det gamla kortet med er i fåtöljerna. Vill minnas att ni inte var helt nöjda med klimatet och det dragiga huset inledningsvis. :)

Kram, kram!

Anonym sa...

Hej hej!!

Skoj att ni kikar in och följer vår vardag på vår blogg =)

Fredagsmys blir toppen!!! och så sjunger vi på 3....1...2....3
"Fredagsmys, fredagsmys, freeedagsmyys!!"

skrattar gott här hemma =)

Ses snart
KRAM från
Malin & Amanda