söndag 9 november 2008

"Bottled Lightning" i Reefton

För några timmar sedan kom vi hem ifrån en rolig helg på västkusten närmare bestämt Reefton. Det har blivit ungefär 100 mil på mc sedan i fredags då vi, efter att jag kommit hem från jobbet, körde över iskalla Lewi's Pass till Reefton. Uppe bland bergen fanns det fortfarande en hel del snö men som tur var så var vägarna snöfria. Snön kylde dock ned luften så det var väldigt kallt. Några öl på puben i Reefton tinade dock upp oss.

Anledningen till att vi åkte till Reefton var för att delta i 11e upplagan av mc-trippen "Bottled Lightning". Ungefär 100 motorcyklar var uppradade längs Reeftons "huvudgata" (Reefton är en liten håla) på lördagsmorgonen
Det delades ut orienteringskartor och vägbeskrivningar. Vi var nämligen tvungen att hitta till sju olika kontrollstationer under dagen. Vid varje kontrollstation fick vi en liten klisterlapp på vår karta som bevis på att vi verkligen hittat dit. Då vägbeskrivningen var ihopknåpad av en person med stor lokalkännedom så var det rena grekiskan för oss svenskar i kiwiland. Man kunde åtminstone hänga på några andra hojåkare som trodde att dom visste vart dom skulle (en blind ledde en blind). Efter tredje stationen så började vi att halka efter så då tog vi rygg på Björns jobbarkompis Keith Dore.


Björn och jag skapade lite uppståndelse då vi efter lunch bytte chaufför. Björn hade kört under förmiddagen så nu var det min tur vilket fick några ögonbryn att åka upp och ner. Det är inte så vanligt att killen åker på bönpallen.


Det syns troligtvis inte på bilden men mannen till höger har skelettet från sin egen katt på hatten. Runt halsen bär han benen av sina två förfrusna stortår som han blev tvungen att amputera efter en jaktresa i Alaska. Den här typen av lirare finns nog bara ute i ödemarken på västkusten.
Det var en väldigt rolig dag och vi har båda två fått köra in oss på Hondan och det är ju mycket bra med tanke på den kommande nordöresan i december.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Barna

Gud va läckert ungefär som på film,
lite Sista Färden över det hela.

Kram
Mamma

Anonym sa...

Låter härligt att få lufta hojen lite.

Kram syrran!